Președintele Klaus Iohannis a participat alături de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”.

Președintele Klaus Iohannis a participat alături de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”. La final, Klaus Iohannis a explicat că se pregătesc trupele NATO pentru misiuni de luptă, dar misiuni de apărare.

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții pentru a încuraja forțele noastre care lucrează împreună. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională. Este extrem de important să facem astfel de exerciții pentru a crește gradul de interoperabilitate, pentru a se cunoaște unii cu ceilalți, pentru a fi pregătiți pentru misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă, noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic. Este foarte important pentru noi să avem trupe foarte bine pregătite pentru apărare în flancul estic”, a spus Klaus Iohannis, conform presidency.ro.

Exerciţiu la Baza Aeriană de la Boboc – 400 de militari au fost paraşutaţi, în cel mai mare eveniment de pregătire de la debutul pandemiei de coronavirus.


Baza Aeriană de la Boboc a fost, luni, gazda unei secvenţe a exerciţiului multinational Swift Response 21, parte a exerciţiului Defender Europe 21. 400 de militari au fost paraşutaţi, în cel mai mare eveniment de pregătire de la debutul pandemiei de coronavirus.

În cadrul exerciţiului multinaţional coordonat de către Divizia 82 Aeropurtată americană cu scopul de a demonstra capacitatea strategică de reacţie, interoperabilitatea şi determinarea de a sprijini Alianţa Nord-Atlantică, peste 1.000 de militari americani, polonezi, olandezi, germani şi români vor fi paraşutaţi în cadrul Bazei Aeriene de la Boboc, cu scopul de a o recuceri din mâinile adversarilor.

Exerciţiul reprezintă cea mai complexă activitate de instruire de la declanşarea pandemiei Covid-19.

Luni după-amiază, în prima secvenţă a exerciţiului, au fost paraşutaţi în Baza Aeriană de la Boboc primii 400 de militari.