Iohannis
Actualitate, Featured

Iohannis a scăpat de amenda pentru sintagma „niste penali”

Preşedintele Klaus Iohannis a scăpat de amenda luată pentru declaraţia din 2018, când a spus că „nişte penali” fac o încercare „disperată şi jalnică” să discrediteze DNA. Curtea de Apel Bucureşti a anulat, miercuri, amenda dată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, miercuri, acţiunea formulată de către Klaus Iohannis, prin Administraţia Prezidenţială, în contradictoriu cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018.

Decizia CAB nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti.

În 15 februarie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea” acestei instituţii, afirmând că această încercare „jalnică şi neconvingătoare”, ceea ce îi confirmă că DNA face „o treabă foarte bună”.

Solicitat atunci, de MEDIAFAX, să definească sintagma „nişte penali” şi să precizeze dacă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este „penal”, în contextul în care a avut o întâlnire cu acesta în cursul acelei zile, Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns concret, afirmând: „Aceste chestiuni le-am explicat şi cu alte ocazii”. Deşi mai mulţi jurnalişti i-au cerut preşedintelui să explice sintagma „nişte penali”, Klaus Iohannis a evitat să răspundă întrebărilor pe această temă. „Asta cu penalii am explicat-o de suficiente ori, nu este cazul să revin”, a spus Iohannis.

blank