Economic, Stiri

Ioana Petrescu cheamă investitorii în România.

Din 2015, impozitul pe construcţii speciale va fi redus de la 1,5 la 1%, iar taxa pe construcţii va fi diminuată cu 33 de procente – a anunţat ministrul Finanţelor publice, Ioana Petrescu.

ioana-petrescu-cheama-investitorii-in-romania-impozitul-pe-constructii-speciale-va-fi-redus-taxa-pe-277154

Prezentă la Houston, la o conferinţă pe tema afacerilor, Ioana Petrescu a mai spus că Guvernul vrea să ia o serie de măsuri, prin care să atragă investitorii străini în România.

Printre aceste măsuri, ministrul Finanţelor a enumerat promovarea schemelor de ajutor de stat sau acordarea de reduceri fiscale.

„Venim în întâmpinarea nevoilor investitorilor şi ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabilă, pro business. În acest sens, am găsit o soluţie să exceptăm de la impozitare construcţiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Acest lucru este important de avut în vedere pentru investiţiile pe care le veţi derula în ţara noastră”, a declarat ministrul, la conferinţa World Affairs Council, din oraşul american Houston (Texas).

Ioana-Maria Petrescu, ministrul Finanţelor Publice, a prezentat la Houston, în cadrul conferinţei World Affairs Council, oportunităţile de investiţii în România pentru oamenii de afaceri străini, arătând că prioritatea mandatului său este crearea unui cadru fiscal stimulativ, propice dezvoltării afacerilor şi a creşterii numărului de investitori în România.

Ioana Petrescu a participat de asemenea si la intalnirile bilaterale dintre delegatia guvernamentala a Romaniei si reprezentantii companiilor Halliburton si Exxon Mobile, in cadrul vizitei oficiale a premierului Victor Ponta in Statele Unite ale Americii, din perioada 23-27 septembrie 2014.

blank