Sport, Stiri

Ioan Niculae, suspendat 6 luni de Comisia de Disciplină a FRF

Finanțatorul echipei Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost suspendat pe o perioadă de șase luni de către Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

ioan_niculae_41763300

De asemenea, pe lângă suspendarea de șase luni, Ioan Niculae a fost și amendat cu 10.000 de lei, în ședința de miercuri, în urma unei reclamații din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Niculae a făcut declaraţii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs după meciul CFR Cluj – Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finanţatorul afirma atunci că la un “Campionat Mondial la şmecherie” Kovacs ar fi în primele trei poziţii sau chiar pe prima.

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la următoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sancţionat cu scăderea a trei puncte în clasamentul Ligii I.

“Dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară”, se arată în Regulamentul Disciplinar.

În altă speță, cluburile de liga a treia Minerul Motru și AS CS Hunedoara au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare, în urma incidentele petrecute la meciul direct, potrivit site-ului FRF.