Ioan Niculae poate fi eliberat oricand, declară avocatul omul de afaceri
Actualitate, Featured

Ioan Niculae poate fi eliberat oricand, declară avocatul omul de afaceri

Ioan Niculae ar putea fi eliberat oricând după ce a fost încarcerat, susţine avocatul omul de afaceri care a fost condsmnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul Interagro.

Ioan Niculae ar putea fi eliberat pentru că a executat deja fracţia necesară pentru a doua eliberare condiţionată, afirmă avocatul său. Astfel, deşi abia a fost încarcerat, controversatul om de afaceri ar putea fi eliberat oricând.

Ioan Niculae ar putea fi eliberat

Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu. Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”, a explicat avocatul său pentru G4Media.

Dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate

„La momentul la care va încarcerat, probabil dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar”, a precizat avocatul Adrian Georgescu. Potrivit procedurilor, dacă primește aprobare de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța. La prima sa încarcerare, Ioan Niculae a încercat de patru ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, care a admis cererea omului de afaceri din Teleorman, a ținut cont de comportamentul său în spatele gratiilor. Un rol l-au avut și cele cinci cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Ioan Niculae a ajuns vineri în România, cu o cursă aeriană. El a fost așteptat de poliție și dus imediat spre penitenciar. Potrivit declarațiilor sale, miliardarul fost în Italia pentru tratament medical.

Ioan Niculae a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare în Dosarul Interagro. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. Instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale.