Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu sugerează, într-o postare pe Facebook, că Rovana Plumb ar fi fost propusă pentru funcția de comisar european tocmai pentru că există așteptări să fie respinsă la audierile din Parlament.

„Și dacă propunerea României pentru comisar european a fost făcută tocmai sa fie respinsă, prelungind astfel alcătuirea noii Comisii și permițând persoanei care vânează cu adevărat aceasta funcție s-o … prindă?”, a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Întrebat, la secțiunea de comentarii, dacă este vorba despre Viorica Dăncilă, Pașcu a scris: „Ar însemna că tot circul cu candidatura ei e un fals”.

Presa europeană a scris recent că Rovana Plumb, propunerea pentru Transporturi în viitoarea Comisie Europeană, este considerată una dintre slăbiciunile echipei de comisari, având în vedere că a fost implicată într-un caz de corupție din 2017, în care este acuzată că l-ar fi ajutat pe fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, să își însușească Insula Belina. Procurorii DNA susțineau că tecerea ilegală a lacului Belina şi a braţului Pavel la Consiliul Judeţean Teleorman a fost sprijinită şi de Rovana Plumb, care în 2013 era ministrul Mediului şi avea în coordonare Apele Române. Ar fi pergătit în doar 17 ore Hotărârea de Guvern care consfinţea transferul. Anchetatorii au acuzat-o pe Rovana Plumb de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, însă cererea procurorilor de începere a urmăririi penale a fost respinsă de Parlament.

Citeste si...
Kovesi cere despăgubiri, după ce a așteptat un zbor care a întarziat 20 de ore

comisar european, rovana plumb, ioan mircea pascu , viorica dancila