Actualitate

Invocand Constitutia, Zegrean nu-i da sperante lui Dan Sova

Dan Sova are din nou o zi grea in care, cu certitudine, va avea nevoie de mult mir si de dese miruiri. Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, contestatia PNL la hotararea Senatului privind rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova. Liberalii sustin ca Puterea a folosit regulamentul camerei superioare pentru a evita prevederile constitutionale care stabilesc cadrul legal referitor la incuviintarea cererilor de retinere si arestare preventiva, respectiv cu majoritatea parlamentarilor prezenti. La sosirea la sediul CCR, preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, i-a dat  din prima clipa o veste proasta lui Dan Şova. Astfel, potrivit spuselor lui Zegrean  Constituţia este mai presus de orice alta lege, constatare care ar putea fi punctul de plecare pentru desfiinţarea hotărârii Senatului. Daca hotararea va fi declarata neconstituţionala, Şova ar mai avea totuşi o şansa, pentru ca votul din Senat va fi reluat.
 
Zegrean, seful CCR, ii pune pumnul in gura lui Tariceanu
 
“Noi nu ridicam imunităţi. Vom da o decizie clară. Noi raspundem la o sesizare – daca acea hotarare a Senatului, pe care în sfarşit au publicat-o, e constituţionala sau nu. Daca hotararea ar fi invalidata, nu ar mai exista o altă hotarare, deci ar trebui reluat votul”, a declarat Zegrean.
Întrebat daca legea fundamentala este mai presus de Regulamentul Senatului, în baza caruia a fost respinsa cererea DNA de arestare a lui Şova, Zegrean a citat articolul 1 (5) din Constituţie: “În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.”
Întrebat daca senatorii au încalcat Constituţia din neştiinta sau cu intenţie, preşedintele CCR a comentat scurt si in mod diplomat: “Eu mai degraba as spera ca nu au cunoscut-o.” a spus Augustin Zegrean.