Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Inundaţii! Apocalipsa de la malul mării

După 12 ore de ploaie torenţială străzile și drumurile Constanţei au fost inundate

 Constanta ploaie

Mai multe locuințe au fost inundate și aproape zece kilometri de drumuri au fost afectaţi de precipitaţiile cu caracter torenţial care au căzut în ultimele 12 ore în județul Constanța, în unele zone cantitățile de apă înregistrate depășind 90 litri/mp.

Constanta plaoie 1

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, cele mai afectate zone din județ au fost comunele Ion Corvin (sat Brebeni), unde cantitățile de apă înregistrate au fost de 92 l/mp, Adamclisi – 80,2 l/mp, Deleni – 60 l/mp, Albeşti – 64 l/mp și municipiul Mangalia, cu 31 l/mp. De asemenea, vântul a suflat cu intensificări temporare, atingând în rafală și 94 Km/h.

Constanta ploaie 2

În urma precipitaţilor torenţiale,zece case au fost inundate în satul Zorile, din comuna Adamclisi, trei case în Mangalia și câte una în comuna Limanu, satul Şipote din comuna Deleni și satul Vârtop din comuna Albești. Totodată, o gospodărie din Limanu a fost inundată și 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundaţii. La acestea se adaugă aproape zece kilometri de drumuri afectaţi în localitățile Adamclisi, Abrud, Urluia și Zorile.

Constanta ploaie 3

Echipele Detaşamentului de pompieri Medgidia s-au deplasat în Şipote şi în Zorile, unde au intervenit în sprijinul populației pentru scoaterea apei din gospodării, iar o echipă a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) se află în satul Brebeni, de pe raza comunei Ion Corvin, unde monitorizează evoluţia cursului de apă Valea Mare.

Totodată, lucrările hidrotehnice cu rol de apărare din administrarea ABADL sunt supravegheate în permanență.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare de Cod Portocaliu de precipitaţii, în intervalul 19 iunie, ora 21.00 – 20 iunie, ora 15.00 pentru judeţul Constanţa, care se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 35 – 50 l/mp.

 

 

blank