Un bărbat suspect în cazul celor două crime comise pe câmpul de lângă Târgoviște a fost prins și după ce a fost audiat de procurori marţi seară, a fost reţinut, informează mditv.ro. E vorba de un bărbat de 58 de ani, vânător şi originar din zona municipiului Târgovişte. 

UPDATE: Principalul suspect reţinut de poliţie este, conform surselor citate de presa locală, un mecanic auto din Târgovişte, care avea un service auto şi era pasionat de vânătoare şi, se pare, de braconaj.

Vă reamintim că două persoane au fost găsite împușcate pe un câmp de lângă Târgoviște, joia trecută. Cele două victime erau la cules de varză și au fost descoperite în cartierul Sârbi, pe un câmp în zona Nisipuri.

Unul din bărbații gășiți împușcați pe un câmp din zona Nisipuri, la ieșire din municipiul Târgoviște, era consilierul local UNPR Răzvad, Gheorghe Ifrim. Celălalt bărbat era angajatul acestui la o fermă din zonă.

”Autorul este un bărbat de 58 de ani, este din municipiul Târgoviște, este vânător autorizat, deținător legal de armă, însă nu își plătise pentru anul acesta cotizația către Asociația Județeană a Vânătorilor și nu putea vâna pe fondurile aparținând asociației. I-a împușcat cu arma pe care o deținea. Nu există niciun fel de date că ar fi existat un complice. Încă de la începutul anchetei am înlăturat varianta unei execuții sau că ar fi fost un omor săvârșit pe fondul unor răzbunări, ca urmare a unor conflicte anterioare. Încă de la început, datele anchetei au arătat că a fost vorba de un conflict spontan. Era la braconat. Până la acest moment nu a recunoscut fapta. Bărbatul nu a relevat aspecte care să ne conducă la vreo suspiciune că nu ar avea discernământ’‘, a declarat marți seara, într-o conferință de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă.

Bărbatul în cauză a fost inclus în cercul de suspecți încă de a doua zi după ce a avut loc fapta.

”Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost inclus vineri după-amiază, deci a doua zi după comiterea faptei, pe baza unor investigații efectuate și a celor gândite de echipa de cercetare, într-un cerc de suspecți, mai exact 11 persoane. Bărbatul de astăzi se afla în acest cerc de suspecți. Nu există probe că i-ar fi bătut pe cei doi”, a adăugat Dincă.

Anchetatorii spun că suspectul s-a încurcat în declarații, a încercat chiar să își construiască un alibi, dar acesta nu s-a confirmat.

”Neconcordanța în anumite declarații ne-a condus la a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus suspecți în cercul respectiv a fost referitor la persoane despre care am reușit să obținem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoștea pe Ifrim (unul dintre bărbații împușcați — n.r.), deși făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe același fond”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Potrivit anchetatorilor, suspectul a fost foarte stăpân pe sine la primele audieri.

”Au fost audiate peste 200 de persoane și prelevate probe biologice de la peste 250 de persoane. Prima dată am format un cerc mic de suspecți, după care, un cerc foarte mare de suspecți, pentru că în primul rând îi aveam în vedere pe deținătorii de arme din Târgoviște, din localitățile învecinate, cei care puteau avea acces imediat la locul unde s-a întâmplat evenimentul”, a declarat șeful IPJ Dâmbovița, Danil Zepiși.

Din informațiile de până acum, suspectul nu a spus nimănui că el i-a omorât pe cei doi bărbați.