Cei care l-au cunoscut, admirat, ba chiar și cei care l-au criticat pe cel care a fost echivalent cu definiția sarcasmului au primit, ieri, cu tristețe, știrea trecerii în neființă a cunoscutului realizator de emisiuni radio și TV. Anunțul a venit sec: Andrei Gheorghe s-a stins la doar 56 de ani, în locuința sa din Voluntari, în urma unui stop cardiac.

Revista OK! a avut onoarea să-l cunoască pe cunoscutul om de radio exact așa cum este el, fără estetizări PR-istice, de o sinceritate dură, un atribut cu atât mai de preț într-o societate în care vedetele abuzează de filtre, la propriu și la figurat.

„Sunt un dinozaur nervos“, îi spunea el jurnalistului Andrei Crăciun într-un interviu publicat de revista OK! în 2013, pe care vă invităm să-l recitiți, admirând, din nou, personalitatea francă a lui Andrei Gheorghe. 

„Constat, nu fără mulţumire, că „Nu“ a rămas cuvântul pe care omul de radio, dar şi de televiziune îl foloseşte cel mai des.

Andrei Gheorghe și-a terminat contractele media în Republica Moldova, va semna altele, nu se grăbește, cui îi mai pasă? E într-un trening verde, fumează pe terasa vilei sale din Băneasa, înconjurat de liniște, e slab, e obosit, are o falcă umflată, tocmai ce a suferit o intervenţie la stomatolog. Toată viaţa a avut probleme cu dantura. N-ar vrea să mai facă nimic până la sfârșit, ca Seinfeld. Spune că a muncit destul, a creat o generaţie, „Midnight  killer“, pe care a învăţat-o să gândească liber și să se exprime concis.

Are patru copii, vorbește ca și cum ar fi adolescent, ca ei, aruncă, din când în când, câte un „like“ sau un „nice“ sau un „funny“, e gamer, se joacă, nu-și neglijează niciun hobby, e implicat într-un business cu o reţea de centre de dializă, de-acum internaţională, după ce a penetrat și piaţa bulgară, tocmai pe la Plovdiv. Are datorii de sute de mii de euro, dar și bani tot pe acolo. Dacă ar trage o linie ar ieși cam la zero, e și el de părere că acela care moare cu mai mult de zece mii de dolari în cont n-a prea știut viaţă. E convins că s-a ratat ca scriitor. Îi plac cărţile mai mult decât oamenii. Apoi, e clar: chiar el însuși, Gheorghe, este cel mai bun personaj pe care l-a creat.”

Ce mai face Andrei Gheorghe?

Andrei Mulţumesc, bine. Bă, când aud chestia asta mă dor dinţii! Tu ce mai faci?

Nu așa. Ce mai faci ca om de media?

Și asta e a doua parte a întrebării care mă enervează. Vezi, noi presupunem că individul nu mai există dacă nu mai apare la televizor.

Tocmai că nu. Mie mi se pare mai bine că nu mai ești. Ai timp. Hai să zic altfel: cât de mișto e să nu mai fii la televizor?

Asta a fost, așa, ca un divorţ după un mariaj lung. Relaţia mea cu media a fost cu năbădăi. Ajunsesem în momentul în care nu mai voiam să salut pe nimeni dintre cei pe care îi știam. Cât timp s-a întâmplat, însă, a fost senzaţional. Și a fost și legată de un anumit context. De-aia se și schimbă media și dinozaurii mor: nu se mai adaptează.

Citește aici restul interviului!