Featured, IT&C

Internauții din întreaga lume s-au unit într-un grup pe Facebook și postează ce văd de la fereastră

Viața nu mai este cum o știam înainte de izolare. Internauții din întreaga lume s-au unit într-un grup pe Facebook și postează ce văd de la fereastră este primăvară și natura renaște, trebuie să rămânem cât mai mult în case, pentru a trece cu bine peste această criză.

Într-un gest uriaș de solidaritate, oameni de pe toate continentele s-au unit într-un grup de Facebook și postează ce văd de la fereastră. Se încurajează reciproc, le transmit urări celor care își sărbatoresc aniversările în casă ori se roagă pentru cei care traversează momente dificile.

De la răsărit până la apus, sunt împărtășite „de la fereastră” peisaje spectaculoase din toate colțurile lumii:

„Răsăritul, în această dimineață! Am filmat special pentru voi! Să aveți “carantină minunată”. Sunt din Israel”

„Acesta a fost răsăritul văzut de la fereastră mea, din Australia”

„Vreau să salut membrii grupului tocmai din Armenia. Este priveliștea frumoasă de la geamul meu! Imaginea oferită de cel mai mare munte din Armenia”

“Va salut de la fereastră mea din Israel. Să ne bucurăm de natură, de momentele frumoase și să apreciam viață”

„Aloha, noi locuim pe un drum privat în Hawaii. Asta este vederea de pe pod”

„Sunt atât de norocos să am o grădina mică, în inima Londrei, în această perioada de izolare”

O femeie din Copenhaga a postat o fotografie pe care o făcuse în timpul unei ședințe de chimioterapie. O lume întreagă i-a fost alături.

În fotografii apar cel mai adesea și pisici ori câini. Dar au fost postate și unele făcute tot de la fereastra casei, cu papagali, canguri, aligatori, vaci în India și oi la Brașov.

Un domn din Germania arată lumii întregi ce frumoasă priveliște are de la fereastră. Dar n-a ratat ocazia să transmită lumii că e singur, stă bine cu banii și și-ar dori o parteneră.

Pentru că nu au putut să îi organizeze o petrecere, părinții lui Owen, din Michigan, au vrut să îi facă o surpriză băiatului lor, care a împlinit 7 ani. A primit urări din toată lumea. ”Suntem uimiți să primim atâta iubire din toată lumea! Owen ne-a întrebat dacă este faimos acum”.

Cu ideea grupului a venit un ghid de turism din Lisabona. În scurt timp, grupul a ajuns la peste 170.000 de membri din întreaga lume.

Arik Zara, inițiatorul grupului: „Suntem împreună în asta, e ceva internațional, e în toată lumea, suntem uniți de o cauza similară, același mesaj, avem aceeași problemă. Acesta poate fi un mesaj de unitate. Grupul arată foarte frumos cum oameni din multe locuri, din toată lumea, pot fi împreună, pozitivi, și să lucreze împreună să rezolve o problemă serioasă”.

A apărut între timp și varianta românească #depegeam: un grup, creat de Marius, un videograf din Brașov.

Cineva scrie: „Ziua 18 de carantină: vecinul se bucură de zăpadă!”

Altcineva trimite imagini din Dubai.

Marius Damian, inițiatorul grupului: „Am văzut foarte multe pisici, căței, mâncare, luna, cel puțin aseară erau multe fotografii, pentru că a fost lună plină. Este un moment în care ar trebui să ne bucurăm de familie, de cei dragi”.