Actualitate, Featured

Interceptările DNA şi SRI, anulate de judecători într-un dosar important

Magistraţii Tribunalului Maramureş l-au condamnat pe fostul arhitect-şef al primăriei municipiului Baia Mare Mircea Dinculescu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Interceptările DNA şi SRI, anulate de judecători într-un dosar 

Interceptările DNA şi SRI, anulate de judecători într-un dosar important

„Instanţa l-a condamnat pe inculpatul D.M., fost arhitect şef al Primăriei Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a art. 35 alin. 1 din Codul penal (5 acte materiale), la pedeapsa de 3 ani de închisoare, fiindu-i totodată aplicată pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 3 ani, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de arhitect în cadrul unei instituţii/autorităţi publice”, informează un comunicat de presă al Tribunalului Maramureş, relatează Agerpres. Potrivit sursei citate, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de patru ani. Pe durata termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa l-a condamnat pe inculpatul V.F. (omul de afaceri Vaida Florinel) la pedeapsa de un an şi patru luni închisoare pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită. Totodată, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de doi ani, perioadă în care acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din Municipiul Baia Mare.

De asemenea, instanţa a constatat nulitatea interceptărilor convorbirilor telefonice efectuate în perioada 15 ianuarie 2016 – 9 martie 2016 şi a planşelor fotografice întocmite în 11.02.2016, 16.02.2016 şi 10.03.2016. Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi introdusă calea de atac a apelului în termen de 10 zile de la comunicare.

blank