Politic, Stiri

Întâiul legumicultor al ţării lucrează grădina… dând indicaţii soţiei!

Preşedintele Băsescu a postat pe Facebook imagini din grădina sa de legume

Base

Preşedintele Traian Băsescu a postat, marţi seară, pe pagina sa de pe Facebook mai multe fotografii, din luna august, în care se află cu soţia sa în gradina de legume, despre care povestise în cursul dimineţii, la o întâlnire a horticultorilor din România.

Base legume

În comentariul la albumul de fotografii intitulat „Gradiniţa de acasă”, preşedintele spune că a postat imaginile în contextul afirmaţiilor pe care le-a făcut în cursul zilei de marţi, la Centenarul Societăţii Române a Horticultorilor, când a vorbit despre grădina pe care şi-a făcut-o la locuinţa sa.

Base Maria

„Pentru că astăzi m-am «lăudat» cu mica mea gradiniţă de legume, vă arăt şi câteva imagini de la sfârşitul lunii august”, scrie Traian Băsescu, adăugând că a folosit numai răsaduri din comerţ.

Base rosii

În imaginile de pe Facebook şeful statului, împreună cu soţia sa, Maria, culeg din grădină roşii, ardei, castraveţi şi vinete. Una dintre fotografii arată şi coşul cu legumele proaspăt culese.

legumicultor

Postarea avea deja, miercuri dimineaţă, mai mult de 5.000 de like-uri şi peste 200 de comentarii. Printre comentarii, o doamnă îl întreabă pe preşedinte de ce pe la el în curte nu se fac exploatări de şist, ci doar prin curţile ţăranilor.

Base cos

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îşi revendică dreptul de a fi „un mic horticultor”, menţionând că are câteva straturi cu legume acolo unde locuieşte şi este o plăcere ca dimineaţa „să te duci să îţi iei roşiile, ardeii, să faci o salată” înainte de a pleca la serviciu.

basescu-legume-fb-1

„V-aş spune ceva ce poate va fi luat ca fiind o mică aroganţă. Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor. Sunt trei ani de când nu am mai cumpărat roşii, castraveţi, ardei, ardei iute, dovlecei, pentru că, acolo unde locuiesc, am pus câteva straturi mici, cu legumele astea şi e o plăcere extraordinară ca dimineaţa, înainte de micul dejun, să te duci să îţi iei roşiile, ardeii, să îţi faci salata de roşii. Vreau să înţelegeţi că sunt un om care apreciază mult munca dumneavoastră şi am încercat să vă imit”, a spus Băsescu.

blank