Featured, Sport

Instanța a decis ca Gigi Becali și Valeriu Argăseală să fie aduși cu mandat

Gigi Becali nu s-a prezentat joi la procesul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la Steaua, așa că se va apela la altă metodă.

Judecătorii au dispus aducerea cu mandat a lui Gigi Becali și a lui Valeriu Argăseală, care nu s-a prezentat nici el. Termenul din proces era programat joi, 11 iunie, la ora 13:00, însă acesta s-a amânat până pe data de 17 iunie, când cei doi vor fi aduși cu mandat, potrivit Pro Sport.

„Ședința din 11.06.2020, ora: 13:00, la completul: C.4ap(i)

Tip soluție: Amâna cauza

Soluția pe scurt: Termen 17 iunie 2020, ora 13:00 pentru a se cita cu mandat de aducere martorii Argăseala Valeriu și George Becali”, se arată în decizia instanței.

După câteva luni de la transferul lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua, s-a luat decizia dezafilierii Craiovei. Toţi jucătorii echipei oltene, inclusiv Mihai Costea, au fost declaraţi liberi de contract. Steaua nu l-a legitimat din postura de liber de contract, de teamă să nu fie nevoită să plătească retroactiv un prejudiciu Craiovei, care a dat în judecată Federația în acel moment.
La începutul lunii iunie 2020, instanța a decis, într-un alt proces, că echipa lui Adrian Mititelu, din Liga 3, nu mai are dreptul să folosească numele Universitatea Craiova.
Gigi Becali, citat ca martor în procesul lui Adrian Mititelu pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua

În procesul transferului lui Mihai Costea, Gigi Becali și Valeriu Argăseală sunt citați în calitate de martori, în timp ce Adrian Mititelu este cercetat pentru evaziune fiscală. Alături de Mititelu mai este citat și secretarul de atunci al clubului, Gigel Preoteasa.

Mutarea s-a petrecut în ianuarie 2011, însă la acea vreme tot lotul de 39 de jucători ai lui Adrian Mititelu se afla sub un sechestru pus de Fisc, din cauza datoriilor către stat. Procesul lui Adrian Mititelu în acest caz a început în 2016.

În schimbul atacantului Mihai Costea, Becali a plătit 1,4 milioane de euro pentru 60 la sută din drepturile sale federative.
Mihai Costea a plecat de la Steaua în 2015, după ce a fost declarat liber de contract.
steaua , adrian mititelu , gigi becali , mihai costea , valeriu argaseala , 16 locuri rezervate

blank