Actualitate, Stiri

Instalaţie de potabili zare a apei, ajutor pentru sinistraţii din Galaţi

Instalaţie de potabili zare a apei, ajutor pentru sinistraţii din Galaţi

inundatii_88652200Solidar cu suferinţa gălăţenilor ale căror gospodării au fost distruse de inundaţiile din ultimele ore, iar reţele publice de alimentare cu apă potabilă şi sursele individuale au fost compromise, primarul Neculai Onţanu a trimis în cursul zilei de astăzi, joi, o instalaţie de potabilizare a apei.

Primăria Sectorului 2 are în dotare două instalaţii de potabilizare a apei marca “Karcher” şi a fost achiziţionată de edilul Onţanu pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei în situaţii de urgenţă, atunci când reţelele publice, fântânile sau puţurile sunt distruse.

Pentru a proteja populaţia de îmbolnăvire datorită consumului de apă din surse neverificate este folosit un asemenea aparat performant. Aparatul se racordează la orice sursă de apă şi prin intermediul filtrelor de mare capacitate şi a unor substanţe chimice, acesta furnizează apă potabilă ce poate fi consumată în siguranţă de orice persoană.

Instalaţia trimisă de primarul Neculai Onţanu va fi folosită în zonele în care nu mai există surse sigure de apă potabilă în judeţul Galaţi şi va fi deservită de către o echipă de specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” al Municipiului Bucureşti în vederea asigurării funcţionării optime a acesteia.

Întreaga instalaţie de potabilizare a apei este formată din următoarele accesorii: pompă submersibilă, substanţe chimice aferente, rezervor amestec substanţe, furtun cauciucat pentru alimentare şi pentru distribuţie apă, colac de plutire, lanţ susţinere sorb, cablu electric de alimentare şi chingă.

După normalizarea situaţiei din Galaţi şi reluarea furnizării apei potabile de calitate pentru populaţie, instalaţia de potabilizare a apei va fi returnată Primăriei Sectorului 2.