International, Stiri

Inedit! Spital pus să despăgubească o persoană încurcată cu un alt copil la naştere

Bărbatul spune că din această cauză a dus o viață foarte grea într-o familie săracă

copil_nastere_poza_43923900

Un tribunal din Tokyo a obligat un spital nipon să plătească despăgubiri în valoare de 38 de milioane de yeni (circa 277.000 de euro) unui bărbat care a dus o viață grea din cauză că la maternitate a fost încurcat cu alt bebeluș și, prin urmare, a trăit într-o familie săracă, relatează agenția niponă de presă Kyodo.

Bărbatul, care are în prezent 60 de ani, și-a pierdut tatăl ne-biologic la numai 2 ani și a fost nevoit să-și termine liceul la seral, lucrând în același timp la o fabrică, după care s-a angajat la o companie de transport, a precizat curtea în decizia sa de marți.

În schimb, celălalt bărbat, cel cu care a fost încurcat la spital în 1953, și-a continuat studiile și a absolvit o facultate. Dar cei trei frați ai săi mai mici au avut o bănuială, iar o serie de teste de ADN au confirmat în 2009 că între ei și primul nu există legături de sânge. Analizând registrele spitalului, cei trei frați și-au găsit adevăratul frate în 2012. Împreună cu acesta au dat spitalul în judecată, cerând despăgubiri de 250 de milioane de yeni /peste 1.800.000 de euro/.

Deși a decis să scadă valoarea compensațiilor acordate, judecătorul Masatoshi Miyasaka a subliniat că reclamantul a pierdut șansa de a merge la universitate și a suferit ‘dureri emoționale’. ‘Reclamantul nu a avut multă vreme contact cu adevărata sa familie și nu a avut posibilitatea de a-și cunoaște adevărații părinți, care între timp au decedat. Îl compătimesc pentru această mare dezamăgire’, a declarat judecătorul, potrivit Kyodo.

 

blank