Featured, Life

Industria HORECA propune Guvernului un set de reguli pentru a redeschide restaurantele, barurile și cafenelele

Restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai – 15 iunie, conform planului propus autorităților de către proprietarii localurilor, mai întâi cu o distanță de 1,5 – 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA. 

În primă fază ar urma să fie deschise terasele și unitățile de tip take away – pe 16 mai – urmând ca restaurantele, barurile și cafenelele să fie deschise parțial de la 1 iunie, adică vor funcționa la 50% din capacitate.

Unitățile nu vor putea primi mai mult de 200 de clienți, iar angajații vor fi obligați să poarte mască și mănuși. De asemenea, mesele vor fi plasate la distanță de 1,5-2 metri între ele și vor avea cel mult 8 locuri.

Propunerea operatorilor din HORECA vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că odată cu relaxarea restricțiilor la 15 mai, vor putea fi deschise și hotelurile, dar nu și restaurantele.