După un nou bilanț zilnic de peste 3.400 de decese, India a depășit Mexicul în ce privește numărul total de decese din cauza coronavirusului și a ajuns pe locul 3 la nivel mondial.

India înregistrează, în acest moment, 220.571 de decese provocate de Covid-19, de la începutul pandemiei. Este vorba de al treilea cel mai ridicat bilanț al deceselor din lume, după Brazilia (407.775 decese) și Statele Unite ale Americii (591.071 decese).

Luni, India a depășit Mexicul, după un nou bilanț de 3.417 decese.

India a înregistrat, luni, peste 300.000 de noi cazuri de coronavirus, pentru a 12-a zi consecutivă, ridicând numărul total al infectărilor la aproape 20 de milioane.

Statul Indian se luptă cu un dezastru umanitar, după ce coronavirusul a scăpat de sub control. Deși cel puțin 11 state şi unităţi teritoriale indiene au impus diverse forme de restricţii pentru a încerca să limiteze creşterea infectărilor, guvernul indian condus de prim-ministrul Nadrendra Modi ezită să decreteze un lockdown la nivel naţional, din cauza impactului economic al unei astfel de măsuri.