Actualitate

Incredibil! Un inculpat i-a convins pe procurorii DNA că nu a primit mită

În dosarul omului de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro apar tot mai multe detalii incredibile. Omul de afaceri este acuzat de cumpărare de influență în Guvernul României pentru emiterea de acte normative în propriul folos, iar procurorii încearcă să desluşească traseul şpăgilor.

Ul alt om de afaceri, Dorin Cocoș este suspectat că ar fi fost contactat şi i se promiseseră mulţi bani pentru a interveni pe lângă soţia sa, Elena Udrea, la vremea aceea ministru pentru a pune umărul la emiterea actelor normative utile lui Ioan Niculae. Numai că Dorin Cocoş, s epare că nu a putut fi mânjit. Mai mult, acesta a colaborat cu procurorii și de aici a rezultat și un denunț.

”numitul COCOŞ DORIN, a precizat că, la începutul anului 2009, a fost contactat de numitul SAID BAAKLINI, trimis de inc.Ioan Niculae, care i-a spus că îi oferă suma de 1.000.000 euro, din partea patronului INTERAGRO, dacă acceptă să realizeze intervenţii pentru a obţine subvenţii necesare derulării activităţii combinatelor din cadrului grupului INTERAGRO.”, susțin anchetatorii.

Martorul Cocoş a relatat că: „Said Baaklini mi-a spus că Ioan Niculae este dispus să ofere suma de 1.000.000 de euro dacă aceste intervenţii au succes iar actul normativ vizat de el este iniţiat şi aprobat. Mai precis, Said Baaklini a precizat că importantă este iniţierea actului deoarece după ce actul normativ este iniţiat se vor ocupa ei de aprobarea lui în Guvern.”

Dorin Cocoş le-a spus procurorilor că i-a explicat lui Said Baaklini că nu îl cunoaşte pe ministrul Ilie Sârbu atât de bine încât să realizeze intervenţii la nivelul acestuia, şi a declinat oferta de corupere venită din partea lui Ioan Niculae.

În dosar sunt implicați Adriean Videanu, Vasile Pușcaș, Gheorghe Pogea, Ilie Sârbu, Mircea Geoană, Dan Nica, dar și alți demnitari sau lideri politici.

blank
blank