Featured, Social

Incredibil. Un bărbat a fost filmat în timp ce ține un topor în mană într-un microbuz școlar plin cu elevi

Un bărbat a fost filmat în timp ce coboară dintr-un microbuz școlar cu un topor în mână. Cazul s-a petrecut în Bistrița-Năsăud. Inspectorul şcolar spune că s-a demarat o anchetă întrucât legea interzice accesul oricărui adult să intre în microbuzul elevilor.

Nu s-a întâmplat doar o dată. Câteva zile a mers bărbatul cu microbuzul și tot cu toporul după el. S-a întâmplat în comuna Nimigea. Potrivit jurnaliștilor de la Știri de Bistrița, individul stă nestingherit printre elevi, ţinând un topor în mână. În imaginile surprinse de un martor, se observă cum omul coboară din microbuz, printre copii, și își vede liniștit de drum.

Directorul școlii susține că șoferul i-a permis bărbatului să urce cu toporul în mașină fiindcă acesta din urmă ajută la tăierea lemnelor de foc la școală și la primărie. Legea interzice transportul altor persoane în afară de elevi în microbuzele școlare.

Inspector şcolar: Bărbatul are trei copii acolo, venea să taie lemne la primărie
Inspectorul școlar general al județului Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat la Digi24 că în şcoală se desfăşoară o anchetă disciplinară, întrucât legea, categoric, interzice oricărui adult să intre în microbuzul elevilor.

„Este vorba despre un părinte al unor elevi. Are trei copii acolo, venea să taie lemne la primărie. Şoferul a apreciat că poate să facă acest lucru.

Cineva i-a filmat.

Şoferul va fi sancţionat disciplinar conform legii. Directorul şcolii va face anchetă, va întreba şoferul, copiii, psihologul, părinţii, se fac anchete, fiecare va da o declaraţie. La final vom avea un raport scris. Pîână acum avem doar declaraţii verbale”, a declarat Camelia Tabără.

Teodor Szasz, directorul şcolii, a spus că evenimentul s-a produs din vina şoferului. „Conform regulamentului intern şi regulamentului de folosire a microbuzelor şcolare, şoferul nu are voie să îmbarce persoane străine. Cunoaşte regulile, are liste nominale cu persoanele pe care trebuie să le transporte. Vina e în totalitate a sa”, a afirmat Szasz.

Potrivit acestuia, este singurul şofer pe acea rută.

„Nu e bine ce s-a întâmplat, dar, personal, cred că nici înfiorător este. Copiii sunt obişnuiţi în gospodărie, chiar şi ei mai ajută la lucrul cu toporul acasă la ei”, a conchis directorul şcolii.