Nicio sancţiune până acum în cazul profesoarei de tehnologie din București care este acuzată că i-ar amenința cu arma pe elevi! Părinții unor copii care învață la Școala Gimnazială Orizont din Sectorul 6 se tem că dascălul le va teroriza elevii. Toamna trecută, profesoara a fost dată afară de la o altă unitate de învățământ, după un protest al elevilor.

Îngrijorați, părinții de la şcoala nouă cer ca profesoara să fie scoasă din învățământ. Inspectoratul Școlar al Municipiului București ridică neputincios din umeri: toate actele profesoarei arată, negru pe alb, că femeia este aptă să stea la catedră.

Elev: Îi face pe copii „idioți”. Pe unul deja l-a pus în genunchi în fața tuturor.
Reporter: Pe voi vă lasă părinții să intrați la ore la ea?
Elev: Nu. Le era frica să nu ne facă ceva, să nu ne rănim la ora ei.

Profesoara de tehnologie care predă în Sectorul 6 a semănat groază încă de anul trecut, când era angajată la Școala Sfântul Andrei. Toamna trecută, elevii de acolo și-au făcut curaj și au ieşit în curtea şcolii să scandeze împotriva ei. „Jos cu Cioc! Jos cu Cioc!”.

În vară, profesoara a fost repartizată la Școala Gimnazială Orizont, spre disperarea părinților care auziseră din presă de isprăvile ei. Acum, oamenii se tem pentru siguranța copiilor.

Părinte: A declarat că deține o armă cu gloanțe neletale pe care o poartă după dumneaei tot timpul. A spus în felul următor – că dacă există portar la unitatea de învățământ, va lăsa pistolul la portar. A zis că cere o cutie în care să își lase arma. Nu a cerut nici asta. Deci concluzia e că dumneaei a intrat la oră cu pistolul. Cam cum ar trebui să ne prezentăm la ore? Vestă antiglonț?!

Părinte: Îi amenință, îi terorizează, atât cu notele, cât și verbal, îi jignește, face diferențe rasiale, le spune în fața copiilor că se va bate atât cu ei cât și cu părinții lor.

De teamă că profesoara este un om periculos, părinții fac petiții peste petiţii.

Părinte: Să arate despre ce armă e vorba…

De la începutul anului școlar, potrivit conducerii, profesoara mai mult a lipsit. Motivat, însă.

Iuliana Matrosenco, director Școala Gimnazială Orizont: În prima și a doua săptămână nu a venit la ore datorită numeroaselor ore pe care le-a avut de făcut pentru examenele medicale, în următoarea săptămână mi-a făcut o cerere să o învoiesc de la ore că are citație în alte procese.

Directoarea școlii le dă dreptate părinților, însă ridică neputincioasă din umeri.

Iuliana Matrosenco, director Școala Gimnazială Orizont: Este evident că doamna profesor are deviații de la cursul normal al unor discuții.

Totuşi, la toate controalele medicale de specialitate, profesoara a fost găsită aptă. Este şi motivul pentru care Inspectoratul Școlar nu a găsit temeiul legal în baza căruia să o dea afară din învăţământ.

Ioana Neacșu, inspector general ISMB: Ceea ce trebuie făcut de urgentă este modificarea legislației astfel încât situațiile de genul să nu se mai poată repeta.

Experții sunt de părere că profesoara necesită de urgență consiliere psihologică.

Mihaela Sahlean, psiholog: Arma invită la idei periculoase și poate să incite imaginea unor copii, adolescenți, aflați la vârsta la care teribilismul cunoaște cel mai larg spectru de manifestare.

Până acum, profesoara nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.