Toate documentele şi informaţiile esenţiale din dosarul Tel Drum, la care procurorii DNA nu au avut acces anul trecut când au făcut percheziţii la sediul firmei, au fost găsite de un localnic din Teleorman într-o valiză pe care a descoperit-o în curte, relatează siteul de investigaţii RISE Project. Săteanul a predat documentele unei surse RISE Project din judeţ. În hard-ul din valiză se află schiţa casei lui Dragnea, documentele firmei, sute de contacte ale unor importanţi oameni politici, corespondenţa de pe adresa de serviciu, fotografii personale şi mailuri trimise de fiul său. Pachetul incendiar din valiză are potenţialul de a dinamita status quo-ul politic de azi şi de a schimba polii de putere din PSD.

Valiza conţine un hard negru cu 63 GB de informaţii din computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu.

În valiză mai există o tabletă din 2010 care a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş şi peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie, scrie RISE Project.

Printre mailuri sunt unele trimise de pe o adresă salvată Ștefan Dragnea. Mailul este trimis în anul 2010: “Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să cer lu Liviu că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini”. Există şi o agendă cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarcă, scris cu pauză între majuscule: “L I V I U”, copii de pe documente personale ale familiei Dragnea şi planurile detaliate ale unei proprietăţi-mamut din Alexandria, în dreptul căreia scrie “Casă Dragnea”.

Rise anunţă că printre documente se mai află :

– facturi pentru necesităţi private, achitate de Tel Drum;

– evidenţe contabile paralele structurate pe grup;

– registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporaţie;

– notiţe scrise de mână cu cheltuieli urgente şi socoteli

Lucrurile sunt mai complicate, pentru că, potrivit logicii, în cazul în care cineva ar fi vrut ”să scape” de documentele compromiţătoare, le-ar fi distrus, nu le-ar fi dus într-un sat, pe proprietatea cuiva. Şi atunci, fie cineva a păstrat documentele pentru a se proteja, fie au fost strânse în timp şi acesta a fost momentul detonării.

Unii speculează că valiza ar fi fost “aranjată” de către oameni din serviciile secrete.