Politic, Stiri

Incredibil! Ministrul Economiei este darnic cu Gold Corporation

L-a luat gura pe dinainte pe Constantin Niță despre Roşia Montană?!

 constantin_nita

În campania din 2012, partidul său, PSD, prin vocea lui Victor Ponta, clama faptul că Roşia Montană trebuie salvată de exploatarea Gold Corporation. De altfel, acesta a fost un punct important în campanie, care a dus la câştigarea alegerilor.

Astăzi, luat de val în plină campanie electorală, Constantin Niţă, ministrul Economiei, a declarat că Roşia Montană Gold Corporation are tot dreptul să câştige un eventual proces cu statul român.

Incompetenţa politicienilor pare să nu aibă sfârşit mai ales că nu asistăm la prima declaraţie de acest gen: anul trecut şi premierul Victor Ponta dar şi ministrul Dan Şova au avut declaraţii aproape identice. Nu s-au înţeles însă cu privire la suma oferită canadienilor.

Declaraţiile oficialilor români vizavi de contractul încheiat de stat cu investitorul canadian de la Roşia Montană se pot sfârşi rău pentru bugetul public în eventualitatea unui proces în instanţele internaţionale. Ultima “perlă” vine de la ministrul economiei.

„Cu siguranţă statul român va plăti. Există un contract valabil. Oricine se poate îndrepta în instanţă împotriva statului şi câştiga într-un asemenea tip de contract. Prin urmare, ne aşteptăm la un proces din partea Roşia Montană”, a spus ministrul Constantin Niţă.

Ministrul economiei uită că vinovaţi de situaţia creată dar şi de semnarea acelui contract sunt tocmai politicienii români şi îndeosebi înaintaşii PSD din perioada 2002-2004, cei care au bătut în cuie o înţelegere proastă pentru România, una datând de la sfârşitul anilor 90. La fel au uitat şi premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova.