Tabloidele au reuşit să pună mâna pe datele de sănătate, iar familia ameninţă cu procese costisitoare

  michael schumache fisa medicala

Numele lui Michael Schumacher este tarat intr-un scandal de proportii. Fisa medicala a fostului campion mondial din Formula 1 a fost furata si oferita contra cost tabloidelor din lumea intreaga.

Michael Schumacher a petrecut aproape jumatate de an in Spitalul Universitar din Grenoble, Franta, fiind transferat recent in Elvetia, la Lausanne. Dupa ce Michael Schumacher a parasit spitalul francez s-a aflat ca o parte a fisei lui medicale a fost sustrasa de persoane necunoscute.

“De cateva zile reprezentantii media au primit oferta de a cumpara documente din fisa medicala a lui Michael. Nu putem spune daca actele sunt autentice, dar putem confirma ca a existat un furt si ca am depus deja plangere. Precizam ca achizitionarea unor asemenea documente si publicarea lor este interzisa, inregistrarile medicale fiind confidentiale”, se arata intr-un comunicat al familiei Schumacher.

Reprezentantul lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, i-a avertizat chiar pe ziaristi ca se pot confrunta cu procese costisitoare in cazul in care publica fisa medicala a clientului sau.

“Nu pot fi decat inspaimantata si dezgustata dupa acest incident. Nu pot decat sa va sfatuiesc sa nu cumparati si sa nu publicati aceste documente. Vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispozitie impotriva celor care fac acest lucru”, a declarat Kehm pentru Bild.

Michael Schumacher a ieşit din comă la începtului săptămânii, după o perioadă de şase luni în care mulţi au crezut că fostul pilot va muri. Însă, conform experţilor, de abia acum începe greul. “Va rămâne invalid pe viaţă şi va fi mereu dependent de ceilalţi”, cred neurologii.

Neurologul Erich Riederer a declarat că ar trebui considerat un succes faptul că Michael Schumacher va reuşi să se ridice din pat după trei luni fără ajutorul cuiva sau chiar să meargă singur într-un scaun cu rotile.

“Va rămâne invalid pe viaţă şi va fi mereu dependent de ceilalţi”, a spus Riederer, care e de părere că perioada de reabilitate va fi foarte lungă, pentru că Schumi are leziuni cerebrale permanente. Totuşi, specialistul a recunoscut că ieşirea din comă e un semn bun.

“E ceva pozitiv că o persoană s-a trezit din comă după un an jumătate. E un lucru pozitiv şi pentru el şi pentru familia lui”, a adăugat medicul.

El este de părere că germanul de 45 de ani a pierdut multă masă musculară după perioada de comă.

Michael Schumacher, care se află acum în Lausanne, la o clinică din apropierea casei pe care o împarte cu familia sa, a reuşit să comunice cu familia. Campionul dă din cap şi clipeşte pentru a interacţiona cu medicii şi membrii familiei.