IT&C

Incredibil! Dictatura încă există. Vezi ce ultimatum au primit şefii reţelelor de socializare

Când mulți credeau că nu mai există dictatură, ei bine iată că lucrurile nu stau chiar așa. Șefii rețelelor de socializare au primit un ultimatum din partea Iranului.

Iranul le cere retelelor de socializare straine sa transfere autoritatilor de la Teheran, intr-un termen de 12 luni, datele care vizeaza utilizatorii iranieni. Decizia a fost adoptata sambata seara, la o reuniune a Inaltului consiliu pentru spatiul cibernetic, condus de presedintele iranian Hassan Rouhani. „Retelele de socializare straine care functioneaza in tara trebuie sa transfere in Iran toate datele care privesc cetatenii iranieni”, intr-o perioada de un an, au hotarat membrii Consiliului.

Măsura adoptată de iranieni vizează in special reteaua Telegram care este foarte populara in Iran, peste 20 de milioane de oameni, dintr-o populatie de 80 de milioane, utilizeaza această rețea.
Mai mult, înaltul consiliu pentru spațiul cibernetic a decis, de asemenea, să lanseze rețele de socializare iraniene capabile sa concureze cu cele straine.

blank