Featured, Sport

Incredibil cum i-a vorbit, la vestiare, Federer lu Zverev

Echipa Europei a învins formaţia Restului Lumii cu scorul general de 13-11 şi a câştigat pentru a treia oară din tot atâtea ediţii Laver Cup, competiţie care a avut loc la Geneva. Alexander Zverev a adus victoria decisivă în partida cu Milos Raonic, iar Roger Federer și Rafael Nadal au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l motiva pe sportivul german.

Marele campion elvețian a fost surprins la vestiare, înainte de setul decisiv, cum îl consiliază, alături de Rafael Nadal, pe Sascha Zverev. Cunoscut pentru eleganța sa, Roger Federer a folosit cuvinte “colorate”, în încercarea de a-l motiva pe tânărul de 22 de ani.
“Tactica” lui Roger Federer a funcționat, iar Alexander Zverev s-a impus cu 10-4 și a adus victoria Echipei Europei.

Laver Cup 2019 | Echipa Europei – Restul Lumii 13-11
Germanul Alexander Zverev l-a învins cu 6-4, 3-6, 10-4 pe canadianul Milos Raonic, aducând punctele necesare selecţionatei Europei pentru a se impune în faţa echipei Restului Lumii în Laver Cup, competiție desfăşurată la Geneva.

Fără spaniolul Rafael Nadal, care s-a retras din acest turneu în urma unei accidentări la mâna stângă, jucătorii europeni au pierdut primele două meciuri programate duminică.

În prima partidă, perechea compusă din grecul Stefanos Tsitsipas (înlocuitorul lui Nadal) şi elveţianul Roger Federer, s-a înclinat în faţa cuplului american John Isner/Jack Sock (5-7, 6-4, 10-8).

În cel de-al doilea meci al zilei, americanul Taylor Fritz l-a învins cu 7-5, 6-7 (3/7), 10-5 pe austriacul Dominic Thiem.

Graţie celor două victorii, echipa Restului Lumii, pregătită de americanul John McEnroe, a preluat conducerea cu 11-7, în condiţiile în care o victorie în ultima zi a competiţiei a fost răsplătită cu trei puncte.

Europenii, antrenaţi de suedezul Bjorn Borg, au revenit însă şi au redus din handicap prin Roger Federer, învingător cu 6-4, 7-6 (7/3) în faţa lui John Isner, iar apoi au obţinut victoria finală graţie succesului lui Zverev în partida cu Raonic, spre satisfacţia celor 17.000 de spectatori.

Echipa Europei câştigă astfel pentru a treia oară consecutiv această competiţie, care a luat naştere în 2017 la iniţiativa lui Roger Federer. Următoarea ediţie va ave loc în anul 2020, la Boston (Statele Unite).