România – Suedia 0-2 | Fotbalistul naționalei Suediei, Alexander Isak, a declarat că suporterii români prezenţi pe Arena Naţională au scandat lozinci cu caracter rasist și afirmă că este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă pe stadioanele de fotbal. Totuși, fotbalistul nordicilor a dezvăluit că i-a spus arbitrului să nu oprească meciul.

Incidentul rasist, de pe Arena Naţională, dezbătut de toată presa internațională

România – Suedia 0-2 | Ce scrie presa internațională despre scandările rasiste
„Meciul Suediei a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak”, a titrat The Sun, după partida de aseară. „Isak a fost huiduit pe Arena Naţională la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj”, a adăugat sursa citată.

„Meciul câștigat de Suedia în România a fost întrerupt, după abuzul rasist al fanilor gazdelor la adresa atacantului Alexander Isak…dar starul lui Real Sociedad a fost sufletul petrecerii la final. Partida a fost oprită, acesta fiind primul pas făcut de UEFA conform noului protocol. Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de fani la fiecare atingere de balon. El a intrat pe teren în minutul 78 și s-a confruntat cu acest abuz imediat. Cei din stadion au fost avertizați și jocul a continuat”, au scris și englezii de la Daily Mail.

„Abuz rasist la adresa lui Isak în România – Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg.”, au scris cei de la Euronews.

„Atacantul suedez Isak, victima unui incredibil de trist abuz rasist în România.”, scriu și cei de la Goal.com.

„Alexander Isak, ținta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste”, notează și Sky Sports.

România – Suedia 0-2 | Isak, Granqvist și Forsberg, revoltați
„Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă”, a spus jucătorul de culoare după meciul cu echipei naţionale a României.

Citeste si...
Doi copii au ajuns în apele unui râu din Azuga, după ce tatal lor, care îi plimba cu ATV-ul, a pierdit controlul vehiculului

„Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: I-am spus: . Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist”, a mai spus Isak.

Fundaşul Andreas Granqvist a adăugat: „Arbitrul a fost foarte bun, foarte puternic. I-a spus lui Isak: . Am terminat restul partidei evitând asta şi am sărbătorit pe teren”.

Într-o declaraţie acordată presei suedeze, Emil Frosberg a catalogat incidentul regretabil. „Ei (n.r. – jucătorii români) au spus că nu au auzit, deoarece nu era împotriva lor. Este incredibil de plictisitor. Isak este puternic ca să spună ceva. Nu ar trebui să se întâmple, este incredibil de regretabil. Am vorbit cu Isak în timpul meciului, l-am întrebat dacă totul era OK şi a fost. Încercăm să-i fim alături. Este o umbră, nu ar trebui să se întâmple, dar e fotbal şi din nefericire se întâmplă. Am făcut ceva în acestă privinţă, acesta este lucrul cel mai important. Este regretabil”, a spus el.

Meciul România – Suedia, întrerupt din cauza scandărilor rasiste
În min. 81 al întâlnirii România – Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Alexander Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a transmis un avertisment către suporterii români prin care au fost atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

România va juca luni ultimul său meci din preliminariile EURO 2020, cu Spania, la Madrid, pe Stadionul ”Wanda Metropolitano” (ora 21:45).

„Tricolorii” păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor.