Featured, Sport

Incidentul dintre Bancu și Nooijer, în atenția CNCD

Spiritele s-au încins pe finalul primei reprize, iar Nicușor Bancu a avut un conflict cu Bradley de Nooijer. În urma acestuia, oaspeții au susținut că fotbalistul oltenilor i-ar fi adresat insulte rasiste olandezului. CNCD s-a autosesizat după acest incident.

„Astăzi s-a dispus autosesizare!”, a scris preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, pe Facebook.

Universitatea Craiova – Viitorul 3-1 | Ce i-ar fi spus Nicușor Bancu lui Bradley de Nooijer
Nicușor Bancu este acuzat de Cătălin Anghel și de jucătorii Viitorului pentru un derapaj rasist la adresa lui Bradley de Nooijer.

Cei de la Viitorul susțin că Bancu l-ar fi numit pe De Nooijer „negru împuțit”.

„Îmi pare rău pentru Bancu, este un jucător extraordinar, dar nu se poate să facă ce a făcut el. A venit și a înjurat într-un fel pe care nu vreau să-l reproduc și a spus ‘du-te’, în fine, ‘în a mă-tii, de negru împuțit’.

În momentul acela, fiind acolo, au venit și arbitrul de tușă și al patrulea arbitru și le-am spus ‘vă rog frumos să îi spuneți centralului.’ Nu e normal să se întâmple treaba asta, totuși, suntem în 2019, nu e normal să se întample”, a declarat antrenorul Viitorului, Cătălin Anghel.

„Niciodată nu m-am legat de arbitraj, dar nu se poate ca în prima repriză un căpitan de echipă să îi spună lui Bradley ‘cioară’, mă scuzați că zic, ‘cioară împuțită’, iar arbitrul de rezervă să nu audă”, a spus și Bogdan Țîru.

Ce spune Nicușor Bancu despre conflictul cu Bradley de Nooijer
Căpitanul Universității Craiova a reacționat la finalul partidei, după ce a fost acuzat că i-ar fi adus insulte rasiste adversarului său.

„Nu cred că am spus așa ceva. A fost un clinci acolo cum este la fotbal. Am încercat să merg să îi despart, el se luase de Martic sau cine era acolo. M-am băgat mai mult în De Nooijer să îl lase. Au fost înjurături, dar nu am spus așa ceva. Toate înjurăturile au plecat de la banca de rezerve, că a lor era acolo.

Nu cred că au fost de la mine sau de la jucătorii noștri. Așa și eu pot să spun de ei că au zis. În momentul ăla nu pot să zic ă au fost. Pe fond de oboseală au fost înjurături. Și ei au înjurat și noi am înjurat. Nimic mai mult, nu îmi aduc altceva aminte. Dacă am greșit, nu mai țin minte, pe fond de oboseală poate să spun mai multe lucruri, dar nu cred că am spus așa ceva. Îmi cer scuze față de ei. Am fost puțin nervos că nu îmi ieșea jocul”, a spus Nicușor Bancu.

 

blank