Sport, Stiri

Incidente violente înaintea meciului România – Ungaria

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi în Centrul Vechi şi la Gara de Nord. Bucureștiul a fost luat cu asalt de ultrașii maghiari, la Gara de Nord, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene, la fel ca în Centrul Vechi, în urmă cu o oră.

Trenul sosit din Ungaria a fost cuprins de un fum gros ce ieşea din vagoane Anterior, suporterii maghiari au tras semnalul de alarmă în zona podului Grant, iar câțiva dintre ei au coborât din tren.

suport_67967000Cu o oră în urmă suporterii maghiari aflaţi la baruri au aruncat cu petarde, sticle și fumigiene către jurnaliștii prezenți în Centrul Vechi. Jandarmii au încercat să protejeze jurnaliștii formând un cordon în fața lor și dând cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.

În jurul orei 15.20, jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmează să îi transporte la Arena Naţională, unde vor urmări meciul România-Ungaria. În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncând cu sticle spre jandarmi.

Anterior, suporterii români şi maghiari s-au bătut în zona Unirii din Capitală. Un bărbat maghiar a fost rănit, având traumatisme cranio-faciale. Suporterul agresat a ieşit din grupul în care se afla, pentru a face cumpărături, moment în care a fost atacat de patru sau cinci persoane, care l-au lovit şi apoi au fugit. Bărbatul are răni uşoare şi a refuzat să meargă la spital sau să depună plângere. Persoanele care l-au lovit pe suporterul maghiar sunt căutate de polilţiştii Secţiei 10.

Cinci suporteri unguri au fost ridicaţi din Centrul Istoric al Capitalei, în noaptea de joi spre vineri, după o altercaţie cu un grup de români, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Naţionala României va întâlni echipa Ungariei, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Aproximativ 2.900 de suporteri unguri vor veni la Bucureşti pentru meciul cu România, au anunţat organizatorii partidei.