Actualitate, Featured

Incident. Scannerul utilizat de anchetatori în curtea lui Dincă a rămas făra baterie

Sunt zeci de gropi în curtea lui Gheorghe Dincă, la Caracal. Scannerul folosit de anchetatori a fost atât de solicitat încât a rămas fără baterie.

Cei 65 de anchetatori detașați la Caracal au făcut descoperiri macabre în gropile respective. Multe oase, cele mai multe de proveniență animală. Unele dintre fragmentele osoase, însă, le-au atras atenția criminalistilor. Ei le vor trimite la analize.

Aici a apărut deja un scandal. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a fost astăzi la Ministerul Sănătății și a cerut un control de urgență la IML, instituția care face analizele fragmentelor de os găsite la indicațiile lui Gheorghe Dincă.

Ministrul Sănătății a și trimis controlul la această instituție. Primele rezultate au fost anunțate pentru sfârșitul zilei astăzi.

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la INML
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis miercuri Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a face verificări privind aspecte administrative. Se fac verificări şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML, precizează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” din Capitală doar din punct de vedere administrativ, în contextul în care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a cerut verificări la această instituţie cu privire la gestionarea informaţiilor despre expertizele efectuate în cazul Caracal.

Marţi, Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

Reacţia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presă transmis de INML, care preciza că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate” activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete şi că „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

 

blank