International, Stiri

INCESTUL ar trebui să fie legalizat. Recomandarea şocantă a unei comisii GUVERNAMENTALE din Germania

Incestul nu poate fi “benefic” pentru familie, dar există oficiali guvernamentali germani care au declarat că, în unele situaţii, raporturile sexuale între rude ar trebui să fie legale, scrie Huffington Post.

08-shutterstockmain-465x390

Potrivit unui raport, citat de NBC News, Consiliul de Etică guvernamental recomandă dezincriminarea când vine vorba despre raporturile sexuale între fraţii adulţi.

“Cea mai mare parte a Consiliului de Etică german este de părere că nu este adecvat pentru dreptul penal să condamne un tabu social”, a declarat Dr. Michael Wunder, psihoterapeut şi membru al consiliului. El a adăugat însă că membrii comisiei consideră că incestul între părinţi şi copii ar trebui pedepsit prin lege.

Majoritatea comisiei a ajuns la concluzia că “nici consecinţele pentru familie , nici posibilitatea de apărea descendenţi din din astfel de relaţii incestuoase, nu poate justifica o interdicţie în conformitate cu dreptul penal”. Comisia de etică este formată din 26 de membri, oameni de ştiinţă, medici şi avocaţi.

Pe de altă parte, Angela Merkel s-a opus acestei iniţiative, purtătorul său de cuvând Elisabeth Winkelmeier – Becker precizând că “eliminareapedepsei împotriva actelor incestuoase în familie ar fi contrară dreptului copiilor de a se dezvolta fără traume”, relatează The Telegraph.