incendiu
Actualitate

Incendiu într-un bloc din Sibiu. Haosul a pornit de la o țigară

Un incendiu a izbucnit, duminică, într-un apartament dintr-un bloc din municipiul Sibiu. Un bărbat de 66 de ani fiind transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum. Peste 20 de locatari ai imobilului au fost evacuați și sunt în afară oricărui pericol.

Incediu într-un bloc din Sibiu. 

Potrivit ISU Sibiu, incendiu care a izbucnit, duminică dimineaţă, într-un apartament situat la etajul 4 al unui imobil de pe strada Târgul Cailor din municipiul Sibiu. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de primă intervenţie şi comanda şi un echipaj SMURD.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu degajări de fum în bucătăria apartamentului, fiind lichidat în scurt timp. Incidentul s-ar fi produs din cauza fumatului în apropierea materialelor combustibile.

Un bărbat a ajuns la spital

„Un bărbat în vârstă de 66 de ani a primit îngrijiri medicale, întrucât a suferit o intoxicaţie cu fum. Acesta a fost transportat la UPU Sibiu conştient. De asemenea, din întregul imobil s-au autoevacuat aproximativ 20 de persoane, acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a arătatISU Sibiu.

Incendiu în Timișoara

Recent, un alt incendiu s-a produs într-o hală de depozitare din localitatea Recaș, în apropiere de Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență, însă flăcările s-au extins cu repeziciune. Autoritățile au anunțat că focul a cuprins acoperișul halei de depozitare, situată în apropierea autostrăzii. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, după ce au fost sesizați la numărul de urgență 112. După stingerea focului, aceștia au găsit în interior corpul unei persoane decedate.

incendiu

Flăcările au izbucnit imediat după miezul nopții și s-au extins cu repeziciune cuprinzând acoperișul construcției situată în vecinătatea autostrăzii. Din cauza intensității cu care s-a manifestat, focul a putut fi observat de la mare distanță.

„În data de 23.03.2024, la ora 00:05, am fost solicitați să intervenim în localitatea Recaș pentru stingerea și lichidarea unui incendiu care se manifestă la o hală de depozitare. Au fost alertate de urgență Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și Detașamentul de Pompieri Lugoj, iar la fața locului se intervine cu un efectiv de 25 pompieri, cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă interventie și comandă, două autospeciale de serviciu, o autoscară mecanică, o cisternă 30.000 l și un echipaj SMURD”, se arată într-un comunicat al ISU Timiș.

blank