Un incendiu devastatir care a avut loc în incinta bazei de pregătire a clubului FBSC deținut de Gigi Becali. Jucătorii acționarului nu au fost puși în pericol. Evenimentul s-a produs la etajul unu al unui bloc din spatele bazei din Berbeci. În inncinta blocului locuiesc mai multe persoane pe care Gigi Becali le-a ajutat cu o locuință. Jucătorii echipei mari, dar și juniorii de la „Academia FCSB” nu au contact cu zonă, aceștia sunt cantonți la intrarea în bază.

Din păcate, efectele sunt tragice pentru că o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar starea lor este bună şi nu a fost nevoie de internarea lor.

Persoana decedată în incendiu de la baza FCSB era angajat ca paznic şi avea 50 de ani
Din primele informaţii, persoana care a murit ar fi unul dintre paznici, în vârstă de 50 de ani, iar incendiul s-a produs în zona în care Gigi Becali cazează mai mulţi oameni nevoiaşi.

În baza de pregătire de la FCSB sunt mai multe clădiri, reamenajate în fosta staţie de betoane, sau ridicate de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali şi cel care în documente deţine baza.

Cum sunt dispuse clădirele în baza de pregătire a FCSB
În prima clădire sunt vestiarele, birourile şi sala de mese unde fotbaliştii de la prima echipă iau masa.

În cea de-a doua a fost amenajat hotelul în care jucătorii locuiesc atunci când sunt în bază. Tot aici stau şi mai mulţi juniori ai Academiei, la primul etaj.

Mai este sala de sport, plus clădirea în care Becali le-a permis mai multor oameni fără posibilităţi financiare să locuiască.

În această ultimă clădire, un fel de cămin de nefamilişti de pe vremuri, s-ar fi produs incendiul în care paznicul de 50 de ani a decedat.

Comunicat ISU după incendiul din interiorul bazei FCSB
“În această dimineață, ISUBIF a intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la etajul întâi al unei clădiri, în str. Drumul Leordeni. La momentul sosirii echipelor de intervenție s-a procedat la realizarea dispozitivelor pentru căutarea posibilelor victime, respectiv pentru stingerea incendiului. Construcția era compartimentată, iar incendiul s-a manifestat cu flacără și a afectat 3 camere, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Pe durata operațiunilor de intervenție a fost identificată o victimă, bărbat în vârstă de 50 ani, care era decedat (carbonizat) într-una dintre camere. Echipajele SMURD au acordat primul ajutor unui bărbat cu expunere la fum, respectiv unei alte victime, care prezenta un atac de panică, fără a se impune transportul acestora la spital

Au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, respectiv trei echipaje SMURD”, se precizează în comunicat.