Un puternic incendiu a izbucnit duminică dimineaţă în Centrul Vechi al Capitalei, mai multe persoane fiind evacuate. Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru,a dat detali.

„Au fost mai multe apeluri la 112. Pompierii au intervenit foarte repede, în circa trei minute. Clădirea nu este locuită, ca și club sau locuință, ci doar ca depozit. Nu sunt persoane afectate din cadrul clădirii. (…) Familiile afectate, dacă este necesar să fie relocate, vor primi locuințe de necesitate”, a spus Speranța Cliseru.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat duminică dimineaţa că, în cazul în care se impune o relocare a familiilor din locuinţele afectate de incendiul de pe str. Smârdan, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie spaţiile necesare.

“În jurul orei 5.00, prin dispeceratul 112 s-a anunţat un incendiu care a avut loc pe str. Smârdan. Cauzele deocamdată nu sunt stabilite, s-a intervenit cu mai multe autospeciale, s-a localizat incendiul. Nu sunt victime omeneşti, se analizează la acest moment dacă acele clădiri sunt afectate. Dacă sunt afectate, proprietarii vor fi relocaţi în locaţii pe care le vom pune la dispoziţie din partea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru astfel de situaţii”, a declarat pentru AGERPRES viceprimarul Capitalei. 

El a menţionat că, în urma incendiului din Centrul Vechi al Capitalei, au fost afectate două clădiri, iar locatarii acestora au fost scoşi din case ca urmare a deciziei luate de echipele de pompieri. 

“Nu au fost evacuate, au fost scoase din clădiri 16 familii. Cei de la Direcţia Generală de Asistenţă a Municipiului Bucureşti le-au pus la dispoziţie ceai şi pături. (…) Nu se pune problema unei evacuări, vom vedea imediat după ce intră cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, să stabilim cauzele şi dacă se mai impune reîntoarcerea acestor familii în locuinţe”, a adăugat viceprimarul. 

Aurelian Bădulescu a menţionat că incendiul a pornit de la o clădire care nu necesita consolidare.