Joi, decizia Tribunalului Bacău l-a condamnat pe Romeo Stavarache, primarul Bacăului, la 30 de zile în arest la domiciliu. Sentința a fost dată în prezența avocatului primarului – Antonio Obadea, primarul fiind în momentul respectiv internat în Spitalul Județean de Urgență Bacău la secția de cardiologie din cauza unei probleme medicale survenită în urmă cu două zile.

Romeo Stavarache a fost acuzat, în baza unor dovezi clare, de către procurorul DNA de încălcarea voită a regulilor impuse de măsurile controlului judiciar.

Avocatul apărării a făcut apel pentru fixarea unui termen al ședinței de judecată la care s-ar fi putut prezenta și inculpatul, însă instanța a hotărât continuarea ședinței de judecată. Avocatul Antonia Obadea a solicitat sistarea măsurii controlului judiciar care urma a fi prelungită până în data de 6 martie.

Primarul Romeo Stavarache alături de Liviu Goian, Constantin Apostol și Liviu Cenușă, au fost acuzați de luare de mită, dare de mită și complicitate la luare de mită. Între 2008 și 2011, aceștia au cerut bani pentru sponsorizări de la patru oameni de afaceri, sume pe care le-au și primit, dar care nu se regăsesc în evidențele contabile ale solicitanților.