Featured, Ultima Ora

Inca o bomba. Teleormanleaks: Rise Project legătura dintre Dragnea și Tel Drum

Jurnaliștii de la Rise Project vin cu noi dezvăluiri în scandalul Teleormanleaks. Aceștia prezintă documentele găsite în valiza Tel Drum, dar și legătura familiei Dragnea și compania Tel Drum. Jurnaliștii au intrat în posesia documentelor deținute de Nicoleta Pene, personaj cheie în compania Tel Drum.

“Când a ajuns prima oară în Tel Drum, întâi șefă la departamentul de Control Financiar Preventiv (CFP), colegii se întrebau cine e, de unde vine și de ce. Într-un județ cu puțini manageri pe cap de locuitor și cea mai ridicată rată a șomajului din țară (10%, scor egal cu Vaslui), Nicoleta reușise.

Nu toți o înghițeau. Iată perspectiva unui angajat în 2015: “Ascensiunea doamnei Nicoleta Pene e de domeniul fantasticului. A venit în Tel Drum ca un nimeni, direct șefă la CFP. În câteva luni, doamna Ignat a plecat și ea (Nicoleta Pene) e acum director comercial care, la masă cu Pitiș, taie și spânzură.”

Inițial, la Control Financiar Preventiv, Nicoleta aviza plățile Tel Drum. Toate se filtrau la ea. Era un fel de auditor intern. Acum, ca director comercial, fișa postului salvată în calculatorul de serviciu îi cere „organizarea departamentului Comercial pe criterii de “cost efficiency”, în vederea optimizării activității de aprovizionare, stabilirea unor relații bune cu furnizorii, avizarea comenzilor interne și externe, negocierea și semnarea contractelor de vânzări directe și distribuție, coordonarea întregii activități comerciale a firmei”.

Realitatea e mai complexă.

Pe monitorul ei se intersectează contabilitatea tuturor firmelor din grupare. Ca ochiul lui Sauron, urmărește în zeci de excel-uri și tabele intrările și ieșirile de bani nu doar din Tel Drum, dar și din afacerile fiului sau finului lui Liviu Dragnea (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust). Calculate în ansamblu, Nicoleta le numește “situații intra-grup”.

Așa arată contabilitatea primară a bestiei.

Trăiește toată lumea din Tel Drum, dezvăluia RISE în aprilie 2017 – familia Dragnea, cumnații, cumetrii, șoferii lor, fruntași din filiala PSD și oameni-cheie din instituții.

E un sistem integrat de susținere reciprocă.

Tel Drum și firmele agreate, toate interconectate, au creat un mediu paralel de afaceri în sud-estul țării. Banii vin de la stat și rulează în industriile locale generate de activitățile Tel Drum: asfaltări, imobiliare, agricultură, zootehnie, vânătoare, media și alimentație publică. (…)

Șeful Tel Drum, Petre Pitiș, se împarte cu succes între viața profesională și cea familială – îl ajută grupul comun de persoane din aceste două sfere.

Paradoxul istoric face azi ca numele ilustrului politician să devenit o tematică imobiliară pentru oameni din PSD. În

documentele Nicoletei Pene, directoarea comercială a Tel Drum, am dat și peste succesiunea averii lui Cunescu, autenticată

la notar. Interfrigo a avut tranzacții de peste 77 de milioane de lei (peste 17 milioane de euro) cu Tel Drum. Banii s-a scurs cătreapendicele din Pitești prin subcontractarea unor lucrări publice adjudecate de Tel Drum. Au circulat și în sens invers, cu precădere în 2013, când Interfrigo a câștigat un contract de peste 15 milioane de lei de la Regia Publică de Apă din Satu Mare.

Dan Barcaru se intersectează cu Dragnea Junior și în faimoasa crescătorie de porci de la Ferma Salcia, scăpată miraculos de tăvălugul pestei porcine. Cumnatul lui Pitiș administrează afacerea. Nicoleta Pene îl asistă consecvent pe Barcaru în diferite proiecte nanciare, precum compania Project Urban Holding, concepută în tandem de Pitiș și Neagoe, preluată de cumnat și gestionată legal de “miss Tel Drum”.

Dan Barcaru e atât de binefit în fenomen, că l-a chemat și DNA ca să-i lămurească de ce s-a asociat cu un anume Ion Florian, inculpat alături de Liviu Dragnea și Petre Pitiș în dosarul “Tel Drum”. Din 2010, Barcaru și respectivul împărțeau frățește o companie din sistem (Dunărica Impex), care deține un complex de vacanță pe malul Dunării, la Ciuperceni, și a încasat 25.000 de lei de la Tel Drum. Barcaru a răspuns la procuratură că s-a asociat cu Florian la sugestia lui Pitiș” , scrie Rise Project.