Actualitate, Featured

In Vâlcea, peste 100 de cazuri de coronavirus și 5 focare confirmate

In Vâlcea cinci focare de Covid-19 sunt în prezent  potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului, în care se menţionează că două dintre focare sunt în centre din cadrul DGASPC.

In Vâlcea, peste 100 de cazuri de coronavirus și 5 focare confirmate

Potrivit sursei citate, cele două focare de COVID-19 din instituţii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia copilului sunt la Centrul Zătreni, cu 77 de persoane testate pozitiv, şi la Centrul Bistriţa, cu 18 persoane testate pozitiv, iar alte trei focare, cu un număr total de 17 cazuri confirmate, sunt la agenţi economici ln Vâlcea.

Prefectura Vâlcea mai informează că în ultimele zile în judeţ a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi un angajat de la Serviciul de Ambulanţă – contact direct cu un cadru medical de la Spitalul Judeţean Vâlcea, confirmat cu COVID-19 în această săptămână – precum şi un angajat al unei primării.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost înregistrate 203 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în prezent în unităţile sanitare dedicate din judeţ fiind internate 43 de persoane diagnosticate pozitiv.

Direcţia de Sănătate Publică ln Vâlcea a efectuat anchetele epidemiologice în toate focarele şi a dispus măsuri de prevenire şi limitare a răspândirii SARS-CoV-2.