CDC recomandă ca ceremoniile funerare să fie transmise live pe Internet, pentru a limita riscurile de infectare cu coronavirus.

Antreprenorii de pompe funebre au fost sfătuiți să limiteze accesul oamenilor la înmormântări și să găsească o soluție pentru a le transmite live pe internet, scrie gizmodo.com.

Potrivit aceleiași surse, pe lângă mutatul ceremoniei online, rudele ar trebui să ia în calcul o slujbă simplă, la o dată ulterioară. Măsurile se aplică pentru cel puțin opt săptămâni – o extensie radicală a perioadei de 15 zile în care autoritățile au limitat oricum la 10 numărul celor care pot lua parte la activități comune.

Circulara CDC vorbește și despre situațiile în care decesul a fost cauzat de COVID-19. Recomandarea este ca rudele să evite contactului cu trupul celui decedat. Deși tot oficialii americani precizează că nu există risc cunoscut de infectare.

Citeste si...
Adrian Năstase susține că Iohannis i-a furat tema de la campania din 2004

Pe de altă parte, cei care organizează înmormântările recunosc că spaima lor majoră este contactul cu cineva care ar putea purta și transmite virusul, nicidecum conducerea pe ultimul drum a unui decedat.

Proceduri precum transportul, îmbălsămarea trupului, pregătirea pentru înmormântarea propriu-zisă se vor face doar în condiții speciale, de către angajați instruiți și mai ales echipați corespunzător. Inclusiv sacii cu care sunt transportați decedații trebuie dezinfectați.

De altfel, americanii se pregătesc pentru o răspândire accelerată  infectare cu coronavirus, în următoarele săptămâni. La ora acestui articol, numărul celor infectați se apropie de 5.000, iar cel al deceselor a sărit de 90.

Sursa: Gizmodo