Medicul Cristian Băicuş a explicat de ce este mortalitatea atât de ridicată în spitale din România acum, comparativ cu lunile aprilie-mai.

Se pare că pacienții care ajung să fie intubați în spitale unitățile spitalicești de la noi din țară mor și din cauza infecțiilor nozocomiale.

“Explicaţia poate fi că pacienţii ajung mai târziu la spital. Poate că nu sunt la fel de bine îngrijiţi, poate iau infecţii nosocomiale din spital. Cred că acestea sunt explicaţiile posibile pentru rata mai mare a mortalităţii în România.”- explică medicul Băicu şeful secţiei de medicină internă Spitalul Colentina, spital suport COVID, conform Libertatea.

”Mortalitatea e mai mare pentru orice boală. Nu e o excepţie COVID-ul”
”Avem şi o populaţie cu un număr mai mare de comorbidităţi, mai prost îngrijită. Suntem o ţară mai puţin civilizată. Şi atunci mortalitatea e mai mare pentru orice boală. Nu e o excepţie COVID-ul. Avem mortalitate mai mare la orice boală şi atunci de ce să facă excepţie COVID-ul? E posibil ca autorităţile să nu aibă date legate de infecţii nosocomiale. Probabil că la cei care ajung să fie intubaţi, mortalitatea este mai mare din cauza infecţiilor nosocomiale” a mai adăugat medicul.