Mai multe surse judiciare susțin că instituțiile abilitate lucrează de zor pentru a se afla cine a finanțat partidele în anul electoral 2016. Mai mult, se spune deja că sunt în lucru câteva dosare penale pentru că se suspectează că în mai multe cazuri banii care au intrat în pușculițele partidelor nu sunt tocmai curați.
USR-ul nu are deloc liniște pentru că este unul dintre partidele vizate. Se pare că USR a fost sponsorizat de persoane fără nici un venit și fără adăpost. Procurorii anti-mafia ar cerceta deja acest caz suspect de finanțare.

Problema ar fi fost inițial semnalată de specialiștii Autorității Electorale Permanente (AEP) care ar fi observat niște probleme majore în circuitul banilor intrați în visteria USB. Potrivit acestor informații citate de jurnaliștii de la Național, Nicusor Dan obișnuia să primească bani în contul personal ca mai apoi să-i transfere în contul de campanie. În plus, a utilizat în precampanie (pentru promovarea pe Facebook) fonduri pe care legea îl obliga să le cheltuiască doar în campanie.

Cazul ar fi ajuns acum în atenția procurorilor DIICOT atunci când s-ar fi descoperit că peste 1 milion de lei ar fi ajuns din afara țării la partid prin conturile deschise pe numele unor persoane fără nici un venit și chiar fără locuințe cu titlul de sponsorizare, mai susțin jurnaliștii citați.