Actualitate, Featured

In semn de protest faţă de cazul Caracal, oamenii au scris cu vopsea pe cladirea MAI:” Poliţia ucide” şi „Demisia”

Protestatarii adunați duminică seara în fața MAI au scris cu vopsea pe clădire „Poliția Ucide” și „Demisia”.

Ulterior, supăraţi că femeile care au venit să aprindă o lumânare în memoria celor două fete ucise la Caracal au scris cu grafitti pe zidul MAI, jandarmii s-au simţit datori să intervină. Culmea este că jandarmii nu au intervenit în momentul în care lozincile au fost scrise pe ziduri, ci mult mai târziu, după ce protestul se încheiase, iar oamenii deja începeau să plece spre casele lor. Această situaţie i-a revoltat şi înfuriat pe participanţii la miting care au început să scandeze împotriva oamenilor în uniformă şi nu i-au lăsat pe aceştia să dea vreo amendă.

Aproximativ 300 de persoane, printre care şi numeroase femei îmbrăcate în haine negre au participat duminică seară la un miting de protest organizat în faţa Ministerului de Interne. Acţiunea feministă „Cade una, cădem toate!” a fost iniţiată, pe reţelele de socializare în semn de protest faţă de tragedia de la Caracal.

Persoanele strânse duminică seară în faţa Ministerului de Interne au vrut să atragă atenţia asupra faptului că tragedia de la Caracal s-a produs pe fondul unei atitudini sexiste care persistă în societatea românească.

Şi sâmbătă a avut loc un miting de protest în Bucureşti, dar şi în alte oraşe ale ţării.

jandarmi, criminal, caracal, sediul mai, proteste dupa, caracal

blank