scenariul roșu, Centrul Vechi al Capitalei
Featured, Ultima Ora

În scenariul roșu, Centrul Vechi al Capitalei, plin de tineri aflați la distracție

Cu o rată de infectare 3,12 la mia de locuitori înregistrată sâmbătă, în creştere faţă de rata de 3,05 de vineri, Bucureștiul rămâne în scenariul roșu.

Acest lucru înseamnă mai multe restricții, care ar putea intra în vigoare de luni. Decizia va fi luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care este convocat duminică dimineață, la ora 9.

Probabil că aceste restricţii vor include oprirea activităţii, în interior, pentru restaurante, baruri şi cafenele.

Poate tocmai de aceea, centrul Capitalei s-a umplut sâmbătă seară de tineri, care au profitat de ultimele momente în care a fost permis accesul în interior.

Chiar dacă Bucureștiul este pe lista orașelor nou-intrate în scenariul roșu, oamenii s-au adunat la mese în cluburi și restaurante. După închidere, distracția a continuat și pe alei, sub ochii agenților de poliție.

Clienții din Centrul Vechi s-a bucurat de, probabil, ultimele momente în care restaurantele vor rămâne deschise. Partea bună este că terasele vor rămâne în continuare funcţionale, chiar dacă rata de infectare a crescut la puţin peste 3 la mia de locuitori.

În cazul scenariului roşu se impun noi restricții, cel puțin până când numărul de cazuri va scădea din nou.

Speranța că ușor-ușor își vor putea mări capacitatea la mai mult de 30% le-a fost tăiată și patronilor, și angajaților din restaurante, odată cu creșterea ratei de infectare.

Răzvan, angajatul unui restaurant: „Va fi un minus foarte mare pentru ca vânzările vor scădea. Mai ales aici, în Centrul Vechi, multă lume vine aici să mănânce, nu să stea să-şi comande acasă. Dacă tu închizi în interior, lumea nu ar mai avea ce să caute aici.”

Și nu doar HoReCa ar fi afecatată de adoptarea de noi măsuri restrictive.

Scenariul roşu implică, pe lângă închiderea restaurantelor în interior, suspendarea spectacolelor de teatru, închiderea cinematografelor, dar şi a sălilor de jocuri.


blank