Featured, International

In Rusia, al doilea medic infectat cu COVID-19 a cazut de la fereastră

Un al doilea medic a căzut de la fereastra unui spital din Rusia, într-o singură săptămână, autoritățile catalogând decesul ei drept un tragic accident.

Natalia Lebedeca, medic în cadrul unui centru de antrenament pentru cosmonauți din apropierea Moscovei, a murit vineri, conform The Moscow Times.

Medicul rus a căzut de la fereastra camerei de spital în care era internată cu simptome de coronavirus.

„Natalia Lebedeva a murit într-un accident tragic în data de 24 aprilie”, a transmis Agenția Federală de Microbiologie, din cadrul căreia făcea parte, menționând că investighează decesul împreună cu Comitetul de Investigații din Rusia.

Colegii medicului au sugerat că femeia și-ar fi putut lua viața în urma unor acuzații conform cărora ar fi infectat cu coronavirus întreaga echipă medicală a centrului de antrenament pentru cosmonauți.

Lebedeva ar fi luat virusul de la colegi pe care i-a ajutat cu spitalizarea.

Vestea morții Nataliei Lebedeva vine la doar câteva zile după ce șeful unui spital din Siberia a căzut de la etajul cinci al spitalului după o discuție cu oficiali din departamentul de sănătate.

Yelena Nepomnyashchaya, care s-ar fi opus internării mai multor pacienți infectați cu coronavirus din cauza lipsei de echipament de protecție și personal, este în stare critică.

Numele Nataliei Lebedeva apare pe o listă de 71 de medici ruși și belaruși care au murit din cauza unor complicații generate de coronavirus, creată de colegii lor care nu au încredere în rapoartele oficiale.