În Piaţa Romană
Featured, Social

În Piaţa Romană din Capitală zeci de oameni s-au călcat în picioare, ca să prindă un…burger gratuit

În plină pandemie, patronul unui local din Capitală a anunţat pe internet că, pe 1 februarie, va da burgeri gratis, oricui doreşte în Piaţa Romană din Capitală zeci de oameni s-au călcat în picioare pentru a apuca un burger gratis.
În Piaţa Romană
Aşa că luni, în Piaţa Romană din Bucureşti a devenit locul unei “adunări populare” ad-hoc, formată din persoane care veniseră să mănânce fără să plătească.

Patronul susţine că a făcut oferta cu ocazia împlinirii unui an de la deschiderea localului.

Mai puţin “emotivi”, poliţiştii l-au amendat cu 10.000 de lei pentru că a creat acolo o aglomeraţie “ideală” pentru transmiterea coronavirusului.

Toți acești oameni, care formează o coadă pe sute de metri, mulți dintre ei fără mască și fără să păstreze distanța, au ieșit să ia prânzul în oraș! Gratis!

Văzând anunțul de pe internet, mulți nici nu s-au mai gândit că formează acolo un adevărat focar de transmitere a infecției cu SARS-CoV-2. La un moment dat, chiar patronul localui a ieșit să dea tonul petrecerii pe Bulevardul Dacia.

Patron local printre oameni: “La mulți aaani! Mergem mai departe, da?”.

Însă văzând ditamai coada, care pornea de la ușa restaurantului până în Piața Romană, chiar și patronul a rămas uimit. Dar asta nu l-a împiedicat să-și vadă mai departe de actul de “caritate”, care a creat în zonă un ambuteiaj de nedescris.
coadă
“E prea de tot ce e aici! Și nici nu e 11!”.

La fața locului, au venit polițiștii și jandarmii, mirați și ei de “petrecerea” nedeclarată, pe timp de pandemie. Așa că l-au invitat pe patron la secție.

În loc de felicitare, i-au dat o amendă de 10.000 de lei pentru că nu a respectat regulile de protecție sanitară.

”Alin Ciobanu, patronul localului: O am aici în buzunar, o să mă duc să o plătesc mâine.
Reporter: Nu v-ați gândit că lumea o să vină buluc și o să se creeze aglomerația asta?
Alin Ciobanu: Mă așteptam să vină lume, dar nu chiar atât de multă. Oamenilor le plac burgerii mei, nu? Și au venit buluc!
Reporter: Și acum îți place și ție amenda, că n-ai încotro!
Alin Ciobanu: Asta e, ce să facem?!”.

Chiar și cu amenda în buzunar, antreprenorul a avut un singur regret.

Suliman Beinur, manager local: “Noi am sperat să dăm de mâncare la toată lumea! Ne-au întrerupt din treabă!”.

Pentru că nu respectau distanțarea socială, oamenii au fost invitați să plece pentru a nu crește risul de îmbolnăvire.

De asemenea, administratorul respectivului local a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei.

”Referitor la faptul că mai multe persoane nu respectă distanțarea în apropierea unui restaurant din sectorul 1 care oferea mâncare gratuit, polițiști ai Secție 1 Poliție au procedat la dispersarea persoanelor prezente și transmiterea de mesaje acustice în care erau făcute recomandări de păstrare a distanței.

De asemenea, administratorul respectivului local a fost condus la subunitatea de poliție, unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19” – au transmis polițiștii de la Secția 1 de Poliție București.


blank