Actualitate

IN JUR DE 70 DE FUMATORI MOR ZILNIC IN ROMANIA!

În jur de 70 de români mor în fiecare zi din cauza bolilor asociate fumatului, în timp ce 42.000 de semeni suferă complicații în fiecare an. Este declarația alarmantă a prof. Dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie.

Adevarul despre legea fumatului

Ţara noastră se confruntă cu o situație gravă în ceea ce privește numărul suverinzilor de bronhopneumopatie obstructivă cronică – BPOC. „Încetinirea declinului acestei boli este întreruperea fumatului. Această întrerupere a fumatului presupune o lege care să fie extrem de corectă în România și care, din păcate, de la momentul în care a fost votată și aprobată de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților este în continuare amânată la votul în plen, lucru care din punct de vedere al cifrelor înseamnă că în fiecare zi 70 de români mor din cauza fumatului, iar 42.000 de oameni pe an suferă complicații.

Într-o Românie în care avem 73% fumători pasivi din populație este firesc ca aceștia să primeze. Noi vorbim despre fumat și bronșita cronică și emfizem la oameni care sunt obligați să lucreze în spații în care se fumează. Mă gândesc la chelneri, la cei din baruri. Este o primă modalitate de a-i proteja în afară de toți ceilalți care sunt expuși la domiciliu sau la locul de muncă, sunt bombardați cu fum și din punctul acesta de vedere au o expunere și consecințe la distanță”, a afirmat Dr. Florin Mihălţan.