Angajați
Featured, International

În Franța au fost suspendați 3.000 de angajați din domeniul sanitar public, care nu s-au vaccinat anti-COVID-19

Aproximativ 3.000 de angajați din sectorul sanitar public au fost suspendați în Franța, deoarece nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, înainte de termenul-limită stabilit de guvern, a anunțat ministrul Sănătății, Olivier Veran.

„Ieri, aproximativ 3.000 de suspendări din funcție au fost înregistrate în sectorul sanitar, ale unor angajați care, deocamdată, nu s-au vaccinat”, a anunțat Veran, joi dimineață, citat de RTL radio.

Ministrul i-a asigurat pe francezi că serviciile sanitare publice nu au fost afectate de această măsură extremă, deși câteva servicii, precum cele MRI și de angiogramă coronariană, au fost afectate, la câteva ore de la luarea deciziei.

Sectorul sanitar public numără 2,7 milioane de angajați. Cele mai multe din cele 3.000 de suspendări sunt „doar temporare”, a precizat oficialul francez.

„Există și câteva zeci de demisii, înregistrate în toată țara, până acum”, a mai spus ministrul Sănătății din Franța.

Un subiect controversat și în România
Șeful DSU, Raed Arafat, susține vaccinarea sau testarea obligatorie, săptămânală, fără bani de la stat. Categoriile vizate sunt medicii, profesorii și cadrele militare.

În caz contrar, ei ar trebui să se testeze obligatoriu o dată pe săptămână.

„Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim.”, a declarat Arafat.

Cîţu: Personalul medical nevaccinat ar putea fi testat periodic pe cheltuiala proprie
Mai mult, premierul Florin Cîţu a declarat că Executivul intenţionează să adopte o propunere prin care personalul medical care nu e vaccinat anti-COVID-19 să se testeze periodic pe propria cheltuială.

blank