Joe Biden este optimist în ceea ce privește starea economiei din SUA
International

În ciuda inflației, Joe Biden este optimist în ceea ce privește starea economiei din SUA

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a spus vineri, 2 decembrie 2022, că se declară optimist în legătură cu starea economiei, chiar dacă inflația ridicată continuă să genereze griji în privința apariției recesiunii.

Joe Biden a promulgat o lege urgentă pentru a evita apariția unei greve masive în sectorul traficului feroviar
Președintele SUA a promulgat, vineri, o lege urgentă pentru a evita apariția unei greve masive în sectorul traficului feroviar. El a spus că a luat această decizie pentru că exista riscul pierderii a aproximativ 765.000 de locuri de muncă în doar câteva săptămâni.

Joe Biden a reamintit că, în luna noiembrie a acestui an, în Statele Unite ale Americii au fost create 263.000 de locuri de muncă, dar rata şomajului a rămas la 3,7%. Potrivit spuselor sale, potenţiala grevă din sectorul feroviar ar fi putut amplifica riscurile de recesiune.

Congresul SUA a aprobat anterior un proiect de lege care prevede majorări salariale, deşi nu furnizează zile suplimentare de concediu medical, aşa cum solicitau sindicatele de profil.

„Legea pe care o semnez pune capăt unei dispute dificile în sectorul feroviar şi ajută naţiunea noastră să evite ceea ce ar fi fost, fără dubiu, o catastrofă economică. Este un acord bun, dar, în opinia mea, încă mai avem lucruri de făcut”, a explicat, vineri, Joe Biden.

În ciuda inflației, Joe Biden este optimist în ceea ce privește starea economiei din SUA
Liderul de la Casa Albă este ferm convins că starea economiei Statelor Unite ale Americii se va îmbunătăți.

„Lucrurile se mişcă în direcţia cea bună. În contextul în care intrăm în sezonul sărbătorilor, ideea centrală este că americanii muncesc, iar economia creşte”, a adăugat președintele american, conform agenţiei The Associated Press.

În prezent, preţurile la carburanţi sunt în scădere după vârful atins în luna iunie a acestui an, economia SUA pare să se extindă, iar salariile par a creşte într-un ritm mai intens decât inflaţia. În ciuda acestui fapt, majorările salariale par a fi asociate cu menţinerea inflaţiei, potrivit unui raport prezentat vineri.

În plus, problemele apărute în reţelele de aprovizionare în pandemie provocată de coronavirus au generat majorări de preţuri pe măsură ce au fost anulate restricţiile sanitare împotriva COVID-19, în contextul ofertei slabe, iar preţurile alimentelor și carburanţilor au început să crească din cauza războiului din Ucraina.

Un raport privind situaţia de pe piaţa muncii din SUA, publicat vineri, sugerează că ritmul majorărilor salariale stimulează inflaţia, iar deciziile Rezervei Federale (FED) de a majora dobânzile de referinţă pentru contracararea inflaţiei vor conduce la încetinirea activităţilor economice.

blank
blank