Medicamentul pentru noul coronavirus este aproape de a fi comercializat in cateva zile.

Ultimele stiri cu privire la lupta cu Noul coronavirus aprind o lumina la capatul tunelului de care lumea se agata in acest moment.

Agentia Nationala a Medicamentelor din Spania are un comitet stiintific, care intentioneaza sa permita comercializarea remdesivir in cateva zile. Guido Rasi, directorul agentiei, a fost cel care a spus acest lucru. Acest medicament se administreaza pacientilor inca de saptamana trecuta, si da rezultate foarte bune.

Remdesivir este medicamentul care a dat cel mai bun randament, fiind administrat la pacientii infectati. Pacientii carora li s-a administrat acest medicament s-au vindecat cu 30% mai repede decat ceilalti.

“S-ar putea ca in urmatoarele zile sa se elibereze o autorizatie conditionata, in functie de datele prezentate si de analizele expertilor.”, a spus Guido rasi, conform Mundo Deportivo.

In legatura cu un posibil vaccin, Rasi a spus ca Agentia nu este inca in masura sa garanteze asta. Medicamentul reprezinta primul pas spre obtinerea unui vaccin care sa ne ajute viata sa revina la normal.