Doar 11 paturi de ATI mai sunt disponibile în România pentru pacienții cu COVID-19 în acest moment și niciunul dintre acestea nu se află în București.

În data de 2 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1417 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 114 paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, dintre care 50 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1412 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 299 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 11 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Constanța – 1
Galați – 1
Mureș – 3
Sălaj – 3
Tulcea – 3
Rata de infectare a ajuns la 8,28 la mie în București
Rata de infectare din București a ajuns sâmbătă la 8,28 la mie, la doar o zi după ce a trecut de pragul de 7,5, informează Direcția de Sănătate Publică.

Vineri, rata de infectare în București era de 7,68 la mie, prima dată când a fost depășit pragul de 7,5.

Rata incidenței cazurilor COVID-19 s-a dublat în Capitală în ultimele 7 zile, potrivit DSPB.ro.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore încă un record de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Astfel, au fost înregistrate 12.590 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Totodată, față de raportarea anterioară au fost înregistrate 184 de noi decese asociate COVID-19.

În total, în secțiile de Terapie Intensivă din întreaga țară sunt internate 1.412 persoane cu forme severe ale bolii.