Autorităţile din Prahova sunt în alertă după ce o ursoaică cu pui a intrat în gospodăriile din Azuga. Animalele nu au produs pagube însemnate, iar jandarmii au reuşit să le alunge în pădure.

Panică în Azuga. O ursoaică cu pui a intrat, miercuri seară, în mai multe gospodării din staţiunea din Prahova. Jandarmii au reuşit să alunge animalele în pădure înainte să facă pagube însemnate.

Alertă în Azuga. O ursoaică cu pui a intrat în curţile oamenilor

Oamenii au semnalat la 112 prezenţa animalelor săbatice pe Strada Parcului din staţiunea Azuga. Jandarmii au îndepărtat persoanele care se aflau în apropiere şi au înştiinţat cetăţenii cu privire la potenţialul pericol, folosind totodată semnale acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice spre zona forestieră.

„De această dată urşii au reuşit să intre în mai multe gospodării, însă fără a produce victime sau pagube însemnate, jandarmii reuşind sa-i îndepărteze spre zona împădurită”, precizează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Azuga aflaţi la faţa locului au confirmat faptul că este vorba despre aceiaşi urşi a căror prezenţă a fost semnalată zilele trecute în localitate, la acel moment ursoaica fiind filmată rupând scânduri din gardul unei gospodării în care încerca să intre.

Autorităţile fac demersuri pentru relocarea animalelor.

Clipe de panică în Azuga! Un urs a încercat să dărâme gardul unei case! Cum a fost alungat
Un urs a încercat să dărâme gardul unei case! Animalul a rupt mai multe scânduri din gard și a fost alungat de persoanele care au surprins momentul și care l-au urcat pe rețelele de socializare.

Clipe de panică în Azuga. Conform imaginilor, doi urși au coborât în stațiunea, iar unul dintre aceștia a încercat să intre într-o gospodărie. Ursul a rupt scânduri din gard şi a încercat de mai multe ori să îl doboare, fiind alungat de localnici care au început să facă zgomot şi să ambaleze motorul maşinii.

În urmă cu câteva zile, la Predeal, un turist a fost fugărit pe pârtie de urs. În urmă cu câteva săptămâni, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune.